Mascarópne, cukr, rum a kakao smícháme nejprve na menší rychlost šlehače. Po smíchání surovin přepneme na šlehání, ale zároveň dáváme velký pozor na přešlehání. Po vyšlehání tvarujeme za pomoci cukrářského sáčku. Mangové pyré promícháme s prosetým moučkovým cukrem, přidáme rozpuštěnou želatinu, kterou jsme předem nechali ve studené vodě nabobtnat. Důkladně promícháme a přidáme šlehačku, ne příliš tuhou (krémové konzistence), aby se při dalším promíchávání nesrazila. Takto připravenou hmotu rozetřeme na silikonový plát. Necháme zatuhnout a krájíme na požadované tvary. Malinová omáčka a želé připravíme tak, že mražené maliny, cukr, skořici a vodu smícháme, přivedeme k varu a necháme na mírném ohni vařit. Po chvilce scedíme a rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu redukujeme do hustoty. Druhou polovinu smícháme s 6 ks čerstvých malin. Přidáme rozpuštěnou želatinu, kterou jsme předem nechali ve studené vodě nabobtnat. Důkladně promícháme,
nalijeme do tvořítka a necháme zatuhnout. Po zatuhnutí
krájíme na požadovaný tvar. Jogurtový sorbet připravíme smícháním jogurtu s prosetým moučkovým cukrem. Přidáme
šlehačku a necháme v mrazáku zmrznout.
Pro tento dezert je vhodné plné polosladké víno se střední až vyšší kyselinou. Aroma a chuť by měly být mladistvé, se svěžími ovocnými tóny vodního melounu.
Zdroj:
www.ruzove.cz