Použité suroviny receptu Marcipánky z medového těsta:
500 g hladké mouky
| 150 g krystalového cukru
| 250 g medu
| 1/8 l vody
| 1 celé vejce
| 2 lžičky jedlé sody
| 2 lžičky mletého koření (skořice, hřebíček, anýz).
Postup přípravy receptu Marcipánky z medového těsta:
Mouku, koření a jedlou sodu prosijeme do mísy. Svaříme cukr, med a vodu. Horký roztok nalijeme do mouky, vypracujeme těsto. Do vychladlého těsta pak přidáme vejce a dobře propracujeme. Necháme několik hodin odpočinout. Vykrajujeme různé tvary a pečeme v prudké troubě. Po upečení potíráme rozšlehaným vejcem.
Fotky receptu Marcipánky z medového těsta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!