Postup přípravy receptu Marinovaná ryba s římským kmínem:
Ryby očistíme, omyjeme a osušíme. Česnek se šalotkou nasekáme, chilli papričku očistíme, omyjeme a jemně pokrájíme. Ze šalotky, česneku, citronové šťávy, chilli papričky, římského kmínu a oleje vyšleháme marinádu.
Koriandr omyjeme, osušíme, kousek odložíme na ozdobu. Ze zbytku otrháme lístky a vmícháme do marinády.
Ryby ze strany třikrát zešikma nařízneme, přelijeme marinádou a necháme asi hodinu táhnout.
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na drobno.
Ryby s marinádou přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut na 200°C. Potom alobal sundáme, přidáme rajčata a dopékáme 10 minut.
Nakonec marinovanou rybu s římským kmínem osolíme, opepříme a podáváme.