Použité suroviny receptu Marinovaná vepřová játra na grilu:
0,5 kg vepřových jater
| 100 ml červeného vína
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 lžíce wochestru
| podle chuti grilovací koření
Postup přípravy receptu Marinovaná vepřová játra na grilu:
Nejprve smícháme marinádu z oleje, vína, worchestru a grilovacího koření do kterého naložíme játra nakrájená na plátky. Necháme rozležet minimálně 2 hodiny a grilujeme na grilu nebo grilovací pánvi. podáváme s bramborem, nebo pečivem.
Místo olivového oleje jsem použila tatarku Hellmanns - poslední dobou jsem si oblíbila nakládání právě do majolky a tatarky - jídlo dostane jinou chuť a speciálně maso je pak krásně křehké a šťavnaté - navíc pak nepotřebuji ani žádný olej na smažení. U grilování to je jedno, ale mám pocit, že v té majolce se to maso rychleji rozleží.