Použité suroviny receptu Marinovaná vepřová žebírka s vínem na grilu:
1,5 kg masitých vepř. žebírek
| marináda
| 1/4 lžičky chilli
| 125 ml oliv. oleje
| 4 str. česneku
| 5 snítek rozmarýnu
| 5 lžic sójové omáčky
| 125 ml vína červeného
| 3 lžíce petrželky
Postup přípravy receptu Marinovaná vepřová žebírka s vínem na grilu:
Masitá vepřová žebírka ochutíme mletým chilli kořením a vložíme přes noc do marinády.
Česnek oloupeme a prolisujeme. Rozmarýn a petrželku jemně usekáme a promícháme s olejem, sójovou omáčkou, česnekem a červeným vínem.
Marinované maso vyjmeme z marinády a necháme okapat, popřípadě ho osušíme papírovou utěrkou. Maso rozložíme na mřížku a za občasného potírání olejem z marinády, opékáme z obou stran doměkka.
Fotky receptu Marinovaná vepřová žebírka s vínem na grilu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!