Použité suroviny receptu Marinované barevné papriky s petrželkou:
po 1 paprice - žluté, zelené, červené
| 2 str. česneku
| 1/2 citronu
| 2 lžíce oliv. oleje
| sůl a pepř
| 2 lžíce petrželky
Postup přípravy receptu Marinované barevné papriky s petrželkou:
Troubu rozehřejem na 250 °C. Papriky necháme v zapékací misce v 15 minut v troubě, aby se slupka nafoukla. Pak je necháme pod vlhkou utěrkou asi 5 min. Pak papriky oloupeme, rozpůlíme a očistíme. Takto připravené papriky nakrájíme podélně na proužky.
Proužky papriky rozložíme na talíř a osolíme je a opepříme. Česnek oloupeme, rozetřeme nebo nakrájíme nadrobno a smícháme ho s petrželkou. Touto směsí posypeme papriky.
Připravíme si marinádu. Z poloviny citronu vymačkáme šťávu a smícháme ji s olejem. Pak jí přelijeme papriky a necháme je několik hodin marinovat.
Fotky receptu Marinované barevné papriky s petrželkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!