Postup přípravy receptu Marinované filety s pepřovou omáčkou:
Makrely vykucháme, omyjeme a osušíme. Uvnitř pokapeme citrónovou šťávou a osolíme. Šalotku oloupeme a nadrobno pokrájíme. V nízké formě rozehřejeme máslo a šalotku na něm zesklovatíme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
Makrely uložíme do formy vedle sebe a posypeme pepřem. Podlijeme rybím vývarem a bílým vínem. Formu přikryjeme alobalem, zasuneme do trouby a pečeme asi 15 minut. Pak odstraníme alobal a makrely přelijeme zakysanou smetanou. Pečeme nezakryté dalších 5 minut.
Vypečenou šťávu procedíme do malého kastrolku. Přidáme celý červený pepř a šťávu svaříme na polovinu. Žloutky ušleháme do pěny se 3 lžícemi studené vody. Pepřovou omáčku stáhneme z plotýnky a zašleháme žloutkovou pěnu. Krátce ohřejeme, ale již nevaříme, aby omáčka nezřídla. Z makrelových filetů stáhneme kůži a podáváme s omáčkou.
Fotky receptu Marinované filety s pepřovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!