Použité suroviny receptu Marinované jahody s hroznovým vínem na rebarborovém konfitu:
800 g jahod
| 300 g zeleného hroznového vína
| 500 g rebarbory
| moučkový cukr
| pískový cukr
| 2 cl amareto
Postup přípravy receptu Marinované jahody s hroznovým vínem na rebarborovém konfitu:
Rebarboru opereme a oloupeme. Rozkrojíme podélně na 3 díly, které překrojíme na 4 až 5 cm dlouhé kousky. Ty společně procukrujeme pískovým cukrem. Vše dáme do misky a necháme odležet 2 až 3 hodiny v lednici, než rebarbora pustí šťávu. Jahody a hroznové víno opereme. Jahody zbavíme zelené stopky a rozkrojíme na polovinu. To samé provedeme s hroznovým vínem. Slejeme šťávu z rebarbory do hrnce a přidáme 300 gramů jahod a společně provaříme. Jahody se šťávou rozmixujeme a v této omáčce rebarboru lehce povaříme do poloměka. Hotový rebarborový konfit dáme důkladně vychladit. Zbylé jahody a rozpůlené hroznové víno posypeme moučkovým cukrem dle chuti, přidáme 2 cl amareta a vše lehce promícháme.
Fotky receptu Marinované jahody s hroznovým vínem na rebarborovém konfitu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!