Postup přípravy receptu Marinované kuřecí maso se zeleninou na špízu:
Maso opereme, osušíme, nakrájíme na 12 řezů. Česnek oloupeme a prolisujeme ho do mísy. K tomu přidáme 4 polévkové lžíce oleje, citronové šťávy a kari a vše dobře promícháme. Maso pak do této marinády přidáme, vše spolu promísíme a necháme přikryté stát a asi 1 hodinu marinovat. Oškrábanou mrkev nakrájíme na šikmé oválky, které necháme 3 minuty povařit v osolené vodě. Paprikové lusky rozpůlíme, odstraníme z nich semínka a vnitřní část, vypereme je a rozkrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na 8 dílů. Z marinády vybereme kuřecí maso a necháme ho okapat. Každý kus masa zabalíme do poloviny plátku slaniny. Na každý špíz pak nabodneme 3 závitky, které střídavě proložíme zeleninou tak, aby byla na začátku a na konci. Osolíme, opepříme. Špízy pak opékáme 8-10 minut za občasného otáčení ve zbylém oleji do křupava, během opékání je potíráme marinádou. Hotové je podáváme s rýží a různými omáčkami.