250 g matjesů
| 500 g cibule
| 0,4 l vody
| 0,1 l salátového oleje
| 0,1 l octu
| 2 kostky cukru
| 3 bobkové listy
| 10 celých pepřů
| 10 nových koření
| 1 lžička hořčicového semínka
Postup přípravy receptu Marinované matjesy:
Matjesy nakrájíme na proužky 2-3 cm a v porcelánové misce zalijeme olejem. Cibuli nakrájíme na kroužky a krátce povaříme ve vodě s octem, cukrem a kořením. Procedíme a nálevem zalijeme v mise matjesy. Necháme vychladnout cibuli s kořením a matjesy v nálevu. Potom je střídavě ve vrstvách plníme do sklenic a dobře stlačíme, aby byl obsah pomořen do nálevu. Druhý den můžeme konzumovat.
Fotky receptu Marinované matjesy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!