Použité suroviny receptu Marinované steaky s kukuřicí a cuketou:
4 steaky z krkovičky
| 1-2 cibule
| 250 g cukety
| plechovka kukuřičných klásků
| 2-3 rajčata
| 200 ml rajčatové chilli omáčky
| 3 lžíce citronové šťávy
| dle chuti bazalky
| dle chuti rozmarýn
| dle chuti šalvěj
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
| 6 lžic oleje
Postup přípravy receptu Marinované steaky s kukuřicí a cuketou:
Bazalku, rozmarýn a šalvěj omyjeme, vytřepeme a nasekáme nahrubo. Bylinky smícháme s olejem a citronovou šťávou. Cuketu nakrájíme na širší šikmé plátky, kukuřici na špalíčky. Zeleninu i steaky pokapeme bylinkovou marinádou a zakryté necháme zhruba 30 minut rozležet. Cibuli nasekáme nadrobno. Rajčata rozkrojíme na čtvrtiny, zbavíme je semínek a nakrájíme na kostičky. Oboje promícháme s chilli omáčkou. Steaky opékáme na grilu za občasného obracení asi 10 minut, zeleninu asi 5 minut - vše dochutíme solí a pepřem. Omáčku podáváme zvlášť.
Fotky receptu Marinované steaky s kukuřicí a cuketou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!