Postup přípravy receptu Marinovaný mečoun s kukuřicí:
Ve velké míse smícháme 2 lžíce oleje, šťávu a kůru z limety, med, sójovou omáčku, oregano, sůl a tabasco. Přidáme plátky mečouna a důkladně je v marinádě obalíme. Pak mísu zakryjeme a necháme 30 minut stát. Občas rybu přelijeme marinádou.
Mezitím malé nové brambory oškrábeme, omyjeme, uvaříme brambory téměř doměkka a slijeme vodu. Celé brambory napícháme na grilovací jehlice a potřeme je zbytkem oleje. Kukuřičně klasy oloupeme, 5 minut povaříme a necháme okapat.
Gril předehřejeme na nejvyšší stupeň. Každou kukuřici položíme na kousek alobalové folie a potřeme ji máslem a volně zabalíme do fólie. Kukuřice položíme na grilovací mřížku a 5 minut grilujeme. Zároveň je postupně obracíme. Hotové kukuřice vyjmeme a uložíme na teplé místo.
Plátky ryby vyjmeme z marinády a grilujeme je společně s brambory asi 10 minut. Během grilování rybu i brambory obracíme, až obojí zhnědne a dobře se propeče.
Marinovaného mečouna podáváme společně s kukuřičnými klasy.