Postup přípravy receptu Marinovaný mořský okouník:
Listové těsto rozválejte, posypte škvarky, pokapejte vínem nebo koňakem, přeložte natřikrát, znovu vyválejte, opět přeložte a nechte 30 minut odpočinout. Poté opět vyválejte. Vložíme ho s citrónovou kůrou do olejové směsi, osolíme, opepříme a ochutíme mletou paprikou. Přimícháme oloupaný a prolisovaný česnek a rybu vložíme asi na 2 hodiny do marinády.
Vejce rozšleháme, petrželku a estragon opláchneme, vodu setřepeme a najemno nasekáme. Rybu vyjmeme z marinády a osušíme, poprášíme ji moukou, protáhneme rozšlehaným vejcem a obalíme v bylinkách. Obal lehce přitiskneme k masu. Okouníka opékáme asi 10 minut na zbývajícím oleji, přitom ho opakovaně potíráme trochou marinády. Rybu podáváme s plátky citronu, ozdobenou petrželkou, tymiánem nebo estragonem.