Použité suroviny receptu Marinovaný pstruh s vaječnou omáčkou:
4 pstruzi
| 2 dl červeného vína
| dle potřeby: olivový olej
| dle potřeby: voda
| 1 stroužek česneku
| 2 žloutky
| 2 snítky čerstvé máty
| 1 snítka rozmarýny
| 1 snítka tymiánu
| 1 bobkový list
| dle chuti: celý černý pepř
| dle chuti: sůl
| 1 citron
Postup přípravy receptu Marinovaný pstruh s vaječnou omáčkou:
Očištěné ryby vložíme do pekáče a zalijeme vínem, olejem a vodou. Přidáme bylinky a celý česnek. Posypeme celým pepřem, osolíme a rybu důkladně potřeme marinádou. Necháme při pokojové teplotě asi 30 minut odležet.
Přivedeme k varu, přikrytý pekáč pak vložíme do trouby a při 180 °C pečeme asi 20 minut. Na talíři z ryb stáhneme kůži a přikryjeme utěrkou. Várku přecedíme do kastrolu a bylinky s česnekem odstraníme.
Asi tři lžíce tekutiny odebereme, smícháme s rozšlehanými žloutky, zamícháme a vlijeme zpět do várky. Za stálého šlehání zahříváme nad vodní párou, dokud omáčka nezhoustne. Nalijeme ji na stáhnutou rybu a ozdobíme plátkem citronu.
Fotky receptu Marinovaný pstruh s vaječnou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!