Použité suroviny receptu Marinovaný řízek se smetanou a celerem:
1 kuřecí prsa velká
| zakys. smetana
| koření na steak s pepřem
| sůl
| celerová nať čerstvá
| vejce
| strouhanka
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Marinovaný řízek se smetanou a celerem:
Kuřecí řízek rozklepeme. Posolíme a z obou stran zatlačíme pepřové koření na steak. Pomažeme zakysanou smetanou a na ni zatlačíme najemno nakrájenou celerovou nať. Necháme odležet minimálně 2 - 3 hodiny.
Pak z řízku odstraníme trochu smetany, obalíme ve strouhance, vejci a znovu ve strouhance. Rozšlehané vejce předem trochu opepříme.
Na pánvi rozpálíme větší množství oleje a řízek po obou stranách dozlatova osmažíme.
Fotky receptu Marinovaný řízek se smetanou a celerem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!