Použité suroviny receptu Marinovaný rostbeef s melounem :
600 g hovězí roštěné
| olej
| 1 lžíce dijonské hořčice
| mletý pepř
| žlutý meloun
| 100 g jahod
| bylinky
| listy salátu
| 200 g zakysané smetany
| 150 g měkkého tvarohu
| 1 lžička vegety
Postup přípravy receptu Marinovaný rostbeef s melounem :
Hovězí roštěnou dobře očistíme a omyjeme, v misce rozšleháme 4 lžíce oleje s hořčicí a pepřem, směsí potřeme roštěnou a dáme do ledničky odležet přes noc. Pak roštěnou zprudka ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji. Dáme ji do pekáčku a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 10 - 15 minut. Hotové maso necháme vychladnout a pak ho nakrájíme na tenké plátky.
Zakysanou smetanu vyšleháme s tvarohem, pepřem a vegetou na hladký krém, který necháme vychladit. Meloun oloupeme, část nakrájíme na tenké plátky a zbytek na kostičky. Nakrájený meloun a plátky masa rozdělíme na talíře, přidáme očištěné překrájené jahody a doplníme tvarohovou zálivkou. Marinovaný rostbeef ozdobíme listy salátu a čerstvými bylinkami.
Fotky receptu Marinovaný rostbeef s melounem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!