Postup přípravy receptu Martinské rohlíčky:
Ve větší míse utřemě změklé máslo s cukrem do pěny a za stálého míchání přidáváme žloutky. Droždí rozpustíme ve vlažném mléce a promícháme s máslovou hmotou. Postupně vpracujeme mouku se špetkou soli, rumem a nastrouhanou citrónovou kůrou z poloviny citrónu. Vypracujeme vláčné těsto a necháme ho asi hodinu kynout na teplém místě. Mísu přikryjeme utěrkou. Mezitím si připravíme tvarohovou a makovou náplň. Měkký tvaroh rozmícháme z cukrem, vanilkovým cukrem, vanilkovým pudinkem a nahrubo nasekanými oříšky. Mák umeleme, nebo si koupíme už umletý, svaříme s mlékem, přidáme cukr, mletou skořici, nastrouhané oloupané jablko a krátce povaříme. Makovou náplň necháme vychladnout a podle potřeby zahustíme piškotovými drobečky. Vykynuté těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm a nakrájíme na trojúhelníky o straně asi 12 cm. Na okraj ke špičce těsta dáme lžící náplň a stočíme do tvaru rohlíčku. Náplně střídáme. Smotané rohlíčky naklademe na pomaštěný plech a necháme asi 15 minut kynout. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při 200 °C asi 20 minut. Hotové rohlíčky necháme vychladnout. Před podáváním je můžeme posypat moučkovým cukrem.