Vložil: | Natural |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 7 |
|
|
Použité suroviny receptu Martinské rohlíky:
50 dkg polohrubé mouky
| 10 dkg cukru
| 10 dkg tuku
| 2 žloutky
| 3 dkg droždí
| dle chuti: citr. kůra
| dle chuti: vanilku
| asi 1 l mléka
| Nádivka: mák, mléko, cukr, vanilkový cukr, hřebíček, rum, skořice
Postup přípravy receptu Martinské rohlíky:
Kvasnice rozpustíme ve vlahém mléce, ve kterém jsem rozpustili cukr a necháme vzejít. Přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto, které necháme asi 1 hodinu na teplém místě kynout. Vykynuté těsto rozválíme na sílu 1 cm, nakrájíme pruhy 12 cm široké, které rozkrájíme na trojúhelníky. K jejich delším stranám dáme makovou nádivku a svineme do tvaru rohlíků. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péči. Nádivka: umletý mák uvaříme s vodou a mlékem doměkka, přidáme cukr, vanilkový cukr, citr. kůru, skořici, hřebíček a rum.
Fotky receptu Martinské rohlíky:
Fotky vložil: mikd,epospa,Olča4