3 mrkve
| 2 celerové řapíky
| 2 pórky
| 500 g vykostěné jehněčí kýty (popř. můžeme použít slepici)
| 400 g hovězí kližky nebo hrudi,
| 400 g libového vepřového masa na guláš
| 3 lžíce oleje
| 2 bobkové listy
| 1 lžička mleté papriky
| 3 l hovězího vývaru
| 500 g mrazené směsi polévkové zeleniny
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Masitá jarní polévka:
Mrkve, řapíkatý celer a pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Jehněčí maso nakrájíme na kousky o velikosti sousta. V hrnci rozehřejeme olej a veškeré maso na něm postupně opečeme. Dále přidáme zeleninu, mícháme a zvolna opékáme. Osolíme a přidáme bobkový list a mletou papriku. Krátce opečeme a zalijeme vývar.
Zvolna přivedeme k varu a přikryté vaříme na mírném ohni přibližně 3 hodiny až je maso zcela měkké. Ke konci přidáme mrazenou polévkovou zeleninu a vaříme dalších 10 minut téměř doměkka. Osolíme a opepříme podle chuti.
Fotky receptu Masitá jarní polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!