Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
4. 06. 2010 Drůbeží maso
Řízky naklepeme, osolíme a obalíme ve strouhance /strouhanku pořádně přitlačíme/. Obalíme v rozšlehaném vajíčku a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Pak naskládáme do zapékací mísy a zalijeme Ramou ... …více»
|
2. 06. 2010 Mleté maso
Maso okořeníme pepřem, prolisovaným česnekem, majoránkou a solí. Žampiony očistíme a nakrájíme je na menší kousky.
Na másle osmahneme cibuli, přidáme houby a podusíme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme ... …více»
|
2. 06. 2010 Mleté maso
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a v osolené vodě uvaříme doměkka.
Brambory slijeme, přidáme k nim máslo, sůl a horké mléko. Vše vyšleháme do kaše.
Maso smícháme s jemně nakrájenou cibulkou, n ... …více»
|
2. 06. 2010 Vepřové maso
Krkovici naklepeme, osolíme a okmínujeme. Důkladně obalíme ve strouhance / co nejvíce strouhanky vtlačíme do masa/. Plátky masa obalené ve strouhance namočíme v rozšlehaných vejcích. Z obou stran opeč ... …více»
|
2. 06. 2010 Vepřové maso
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v rozšlehaných vejcích. Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje osmažíme dozlatova. Zapékací mísu vymažeme máslem a vložíme osmažené řízky. Jednotlivé kousky obl ... …více»
|
2. 06. 2010 Uzeniny
Bůček nakrájíme na kostičky, osolíme necháme vyškvařit.
Do mísy dáme mouku, přidáme trošku vody a rukou vypracujeme těsto, které by se nemělo lepit. Těsto necháme chvíli odležet.
Mezitím dáme vařit ... …více»
|
31. 05. 2010 Vepřové maso
Bůček dáme vařit do papiňáku s 12 stroužkami česneku, kuličkami pepře a bobkovým listem. Zatímco se maso vaří rozlisujeme 15 stroužků česneku, přidáme pepř, grilovací koření, worchesterovou omáčku a c ... …více»
|
31. 05. 2010 Jehněčí maso
Jehněčí kýtu očistíme. Omyjeme ji, osušíme, nasolíme a na rozpáleném oleji v pekáčku ze všech stran opečeme. Pekáček přendáme do trouby vyhřáté na 190 stupňů a kytu necháme péct. Během pečení ji přelé ... …více»
|
31. 05. 2010 Uzeniny
Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a vsypeme do kastrůlku. Přidáme k ní jalovev, ocet a 5 lžic vody. směs přivedeme k varu a krátce povaříme. Z oleje a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ... …více»
|
31. 05. 2010 Vepřové maso
Do pekáčku vytřeného tukem vložíme naklepané, osolené a opepřené kotlety. Na každou položíme plátek jablka a zakapeme je citronovou šťávou z poloviny citronu. Pečeme v rozehřáté troubě, pak na kotlety ... …více»
|