![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
27. 05. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špagety s kuřecím masem a hráškem: Kuřecí maso opečeme na olivovém oleji dozlatova, osolíme, opepříme, přidáme sterilovaný hrášek a vaříme pět až 10 minut. Dochutíme zeleninovou vegetou.
Uvařené špagety po uvaření v osolené vodě, sced ... …více»
|
![]() |
27. 05. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Řízek v bylinkové omáčce: Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na den naložíme do oleje. Řízky následně opečeme v tomtéž oleji. Zvlášt si připravíme. bylinkovou omáčku. Do pánve s vyšším okrajem nalijeme smetanu, přidáme sýr, ... …více»
|
![]() |
27. 05. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pšenice se zelím a slaninou: Pšenici veer namočíme. Ráno vodu vylijene a dáme čerstvou a uvaříme. Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku a anglickou slaninu. Přidáme kysané zelí a dusíme. Pak přidáme pšenici a zamícháme. ... ... …více»
|
![]() |
27. 05. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Michalův guláš s bramboráčky: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji orestujeme. Po chvíli k masu přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampióny a orestujeme opět asi 15 - 2 ... …více»
|
![]() |
26. 05. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rajská: Maso dáme v celku do studené vody do tlakového hrnce vařit. Asi 15-20 minut od bodu varu by mělo být měkké. Maso vyndáme a vývar pak použijeme. V jiném větším hrnci si uděláme jíšku. Necháme rozpálit ... …více»
|
![]() |
26. 05. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Balkánské zapečené jehněčí: Z kýty nakrájíme menší plátky, mírně naklepeme, osolíme a na oleji opečeme po obouch stranách. Pekáček vymažeme tukem a vložíme opečené maso. Ve smetaně rozšleháme vejce, přidáme česnek se solí, sekan ... …více»
|
![]() |
26. 05. 2009 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bylinková kuřecí játra: Našleháme vejce, vmícháme škrob a hladkou mouku. Přidáme pár kapek oleje, pivo a nasekané bylinky. Těsto musí být zahoustlé - jen zvolna stéká po lžíci). Necháme krátce odpočinout. Očištěná játra namá ... …více»
|
![]() |
26. 05. 2009 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pálivá pánev s mletým masem: Oloupané a omyté brambory nakrájíme na menší kostičky. Na zahřátém tuku necháme pod poklicí osolené a opepřené brambory změknout. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky, stejně pokrájíme i okurku ... …více»
|
![]() |
26. 05. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hovězí steak s karamelizovanou cibulkou: Dvě cibule pokrájejte na tenká kolečka a posypte je 4–6 lžícemi třtinového cukru; promíchejte, přidejte dvě lžíce červeného vinného octa a sůl. Grilujte, dokud cukr na cibulce nezkaramelizuje. Pak ope ... …více»
|
![]() |
26. 05. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kotlety se šalvějovým máslem: Osolte 2 vykostěné vepřové kotlety a tři až čtyři minuty je z každé strany opékejte na 40 g másla. Přidejte hrst opláchnutých šalvějových lístků, jeden stroužek drceného česneku a opékejte d ... …více»
|