![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
25. 04. 2009 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Okurky plněné dušené: Příprava náplně: K telecímu masu přidáme vymačkané mlékem namočené žemle, žloutky, petrželovou nať a dobře promícháme. Okurky oloupeme, podél rozkrojíme, vnitřek odstraníme, půlky okurek osolíme a nap ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krůtí roláda po staročesku: Krůtí maso okořeníme a pomocí provázku či svorek zabalíme v roládu. Tu můžeme naplnit vejci, kyselou okurkou či měkkým salámem dle chuti. Do hlubokého pekáčku dáme tuk a poklademe pokrájenou cibuli a ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cuketová pochutina: Cuketu oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do většího hrnce, posypeme vegetou a mírně podlejeme, dáme dusit. Po chvíli přidáme nakrájené papriky na proužky, cibuli na kolečka, chvíli d . ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlovka na špagety: Uvaříme špagety či jiné těstoviny. Na pánev vyklopíme vepřovou konzervu - přebytečný tuk můžeme odlít, přidáme kukuřici a kečup - lze rozředit vodou. Zamícháme, nadnáme na talíř a sníme. Kdo chce, tak ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuchařská pohotovost - Kuřecí galantina: Nejdříve si připravíme takzvanou fáš: Do vyšlehaného mletého bůčku postupně zašleháváme sůl, pepř, trochu muškátového květu, koňak a smetanu. Pak přimícháme na kostičky nakrájenou šunku, slaninu a ját ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuchařská pohotovost - Smažené kuřecí závitky: Na rozklepané malé plátky kuřecích prsíček navrstvíme fáš, která nám zbyla z kuřecí galantiny. Uděláme malé ruličky, které obalujeme v těstíčku z mléka, vajec a hladké mouky a potom ve strouhance. Sma ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuchařská pohotovost - Vídeňské knedlíky s uzenou vepřovou pečení a švestkovou omáčkou: Nejdříve si připravíme vídeňské knedlíky. Housky nakrájíme na kostičky a velmi lehce opečeme v troubě. Do vyšlehaného povoleného másla vmícháme vajíčka, přidáme opečené housky, nasekanou petržel, troc ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2009 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuchařská pohotovost - Souvlaki: Rozmixujeme jemné lístky oregana a majoránky, olej, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Směs nalijeme na očištěné a nakrájené kousky jehněčího masa a necháme několik hodin marinovat v ledničce.
Naložené ma ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2009 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuchařská pohotovost - Musaka: Na olivovém oleji osmahneme cibulku a přidáme mleté maso. To orestujeme, pak přilijeme rajčatovou šťávu, víno, dochutíme solí, pepřem, špetkou cukru a podusíme doměkka. Hotovou směs necháme vychladit ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuchařská pohotovost - Daňčí kýta se smetanovo - šípkovou omáčkou: Na rozehřáté slanině opražíme kostičky kořenové zeleniny, přidáme nakrájenou cibuli, necháme vše zezlátnout a poté přisypeme trochu cukru. Až cukr lehce zkaramelizuje, přidáme rajský a šípkový protlak ... …více»
|