Postup přípravy receptu Krůtí nudličky se zelím v omáčce:
Krůtí maso nakrájíme na nudličky, nakrouháme si zelí a nakrájíme nahrubo cibuli. Cibuli osmažíme na oleji dozlatova, přidáme nakrouhané zelí, půl kostky bujónu, občas promícháme a necháme smažit asi 5 minut. Pak podlijeme asi 1 -2 dcl vody, osolíme, přidáme kmín a dusíme do měkka. V dalším hrnci si připravíme bešamel: nalijeme asi 2 lžíce oleje a za občasného míchání přidáváme mouku, do směsi přidáme asi půl kostky bujónu a dobře ji rozmačkáme a smícháme. Pak zalejeme vodou. Přidáváme ji postupně nejdříve po malích šufáncích a dobře mícháme, jak je bešamel vláčnější, tak můžeme přidávat větší množství. Tato směs má být hustá jako kaše. V tomto případě dolejeme mléko, odstavíme a vymícháme dohladka. Po vychladnutí bešamelu do něj přidáme nezahuštěné podušené vody zbavené zelí a smícháme. Posledním krokem je osmažit krútí nudličky, které jsme posypali grilovacím kořením.