Použité suroviny receptu Kuře vařené s kaparovou smetanovou omáčkou:
1 kuře
| sůl
| 40 g másla
| 2 lžíce hl. mouky
| 2 lžíce kaparů
| 1/2 l masového vývaru
| 1/8 l smetany ke šlehání
| citronová šťáva
Postup přípravy receptu Kuře vařené s kaparovou smetanovou omáčkou:
Očištěné kuře dáme vařit do tlakového hrnce s malým množstvím vody a soli. Asi po 20 minutách vypustíme páru nebo tlakový hrnec ochladíme a otevřeme. Máslo dáme do kastrůlku, přidáme hl. mouku a připravíme světlou jíšku. Doplníme ji na poloviny překrájenými kapary, zaléváme vývarem z kuřete a asi 20 minut povaříme. Pak omáčku dosolíme dle potřeby, zjemníme ji smetanou a ještě dochutíme citronovou šťávou. Kuře vykostíme, nakrájíme na větší kousky a vložíme do omáčky prohřát. Podáváme s rýží.
Fotky receptu Kuře vařené s kaparovou smetanovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!