Postup přípravy receptu Pečená kačena s moravským zelím:
Důkladně očištěnou kachnu zvenčí a zevnitř omyjeme, osušíme, osolíme a okmínujeme. Vložíme prsíčky dolů do pekáče, podlijeme vývarem a dáme péci do rozehřáté trouby.
Asi po půl hodin otočíme, propíchneme vidličkou, aby se vypeklo sádlo, zakryjeme a pečeme další půl hodiny. Pak kachnu odkryjeme a za občasného polévání ą»ávou dopečeme dozlatova.
Zelí:
Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku. Přidáme zelí a okmínujeme. Vše dusíme do poloměkka.
Najemno nastrouhanou bramboru vmícháme do zelí a vaříme, dokud se brambora nerozpustí. Podle chuti ochutíme solí, cukrem či octem.
Kačenu podáváme s plátky důkladně omytého pomeranče, bramborovými plackami.
Fotky receptu Pečená kačena s moravským zelím:
Fotky vložil: Natural,zanedz,sylver,novoška,katzvel