Postup přípravy receptu Turecké kuře:
Kuře omyjte. Cibuli, mrkev a celer očistěte, nakrájejte a vložte do velkého hrnce s osolenou vodou. Přidejte kuře, celý pepř, nové koření, bobkový list a uvařte doměkka. Kuře nechte vychladnou ve vývaru, pak ho vyndejte a vývar uchovejte. Do mixéru dejte 8lžic kuřecího vývaru, přidejte rozlámaný chléb, nakrájený česnek a nasekané ořechy. Rozmixujte a přelijte do čistého kastrolu. Ořechovou pastu přiveďte k mírnému varu a za stálého míchání přilévejte další kuřecí vývar, dokud omáčka není polotekutá. Přidejte mletý pepř, sůl a nechte vychladnout. Kuře zbavte kůže, nakrájejte na jednotlivé porce a vložte do mísy. Přilijte trochu omáčky a promíchejte, aby se maso obalilo. Vše naskládejte na servírovací mísu, přelijte zbylou omáčkou, pokapejte ořechovým olejem, lehce posypte mletou červenou paprikou a nechte vychladit. Kuře podávejte studené, vhodnou přílohou je pečivo.