Postup přípravy receptu Vařené kuře se sýrovou omáčkou a květákem:
Očištěné půlky kuřete dáme vařit do malého množství vody se solí a ptrželkou. Ke konci varu přidáme květák. Měkký květák a měkké maso vyjmeme z vývaru a připravujeme omáčku. Na Heru dáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit, kned ji doplníme moukou, promícháme a uděláme světlou jíšku. Přidáme do ní na menší kousky pokrájený sýr a promícháme dohladka. Pak zředíme a povaříme s vývarem z kuřete a květáku a asi 20 minut povaříme. Na potřebnou hustotu doplníme smetanou. Do omáčky ochucené solí a muškátovým květem přidáme rozdělené kuře a květák. Vše necháme v omáčce prohřát. Při podání sypeme petrželkou.
Fotky receptu Vařené kuře se sýrovou omáčkou a květákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!