Postup přípravy receptu Cikánský hovězí guláš:
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibule oloupeme a jemně usekáme. Sterilovanou okurku i kapie nakrájíme nadrobno.
Na tuku rozpustíme slaninu, přidáme cibuli, kousky masa, opepříme, osolíme a orestujeme. Pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva na tuku vydusí, vmícháme protlak, papriku, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.
Opět šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Nakonec vmícháme sekané kapie s okurkou a prohřejeme.
Cikánský hovězí guláš podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Fotky receptu Cikánský hovězí guláš:
Fotky vložil: Natural,evabel,Marci7,darrrina