Vložil: | piskotik |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí guláš s chlebem:
800 g hovězího zadního masa
| 3 velké cibule
| 1 vrchovatá lžíce sádla
| 1 zelená paprika
| 1 lžíce mleté sladké papriky
| 1/2 lžičky ostré mleté papriky
| 1 lžička gulášového koření
| 1 gulášová kostka ( gulášová šťáva od Maggi )
| 1/2 lžičky majoránky
| 1/2 lžička bazalky
| dle potřeby sůl a pepř
| 1krajíc tvrdého chleba
| 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu Hovězí guláš s chlebem:
Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky do růžova. Přidáme jemně nakrájenou papriku. Poté přidáme na kostky nakrájené maso a ze všech stran za stálého míchání zprudka osmahneme. Přidáme sůl, pepř, sladkou i ostrou papriku a gulášové koření. Stále mícháme, mírně podlejeme trochou vody a zakryté dusíme do měkka asi 2 hodiny. Pokud směs přendáme do tlakového hrnce (je přidaná i voda), zavřeme, maso bude hotové asi za 30 min. Směs poprášíme lžící hladké mouky, přidáme gulášovou kostku a krajíc tvrdého nastrouhaného (rozmixovaného) chleba. Přilijeme horkou vodu (kolik chceme guláše) a za stálého míchání provaříme asi 7 minut. Podáváme s chlebem, pečive, s těstovinami nebo houskovým knedlíkem. Nejlepší je ohřívaný druhý den.
Fotky receptu Hovězí guláš s chlebem:
Fotky vložil: jirajanka,piskotik,Natural,Torta,Radůzka,damami,Mangovka