Postup přípravy receptu Hovězí ragú s barevným pepřem:
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hovězí kýtu pečlivě očistíme a pokrájíme na větší kostky. V kastrolu se silnějším dnem rozehřejeme olej a cibuli na něm orestujeme pěkně dozlatova. Přidáme maso a také ho osmahneme, tak aby se zatáhlo a nepouštělo šťávu.
Vše v kastrolu podlijeme trochou vody a znovu vyrestujeme až na tuk. Tento postup ještě jednou zopakujeme. Základ na ragú tak získá tmavou barvu a velmi výraznou chuť. Dáváme ale pozor, abychom maso nepřipálili.
Napotřetí podlijeme maso červeným vínem a vývarem. Osolíme ho, přidáme k němu všechno koření a přiklopíme ho. Na mírném ohni ho necháme dusit. Dle potřeby přiléváme další vývar.
Když je maso téměr měkké, zahustíme ragú moukou rozmíchanou v trošce vody. Hovězí dovaříme doměkka. Podáváme s vařenými bramborami.