Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 27.11. 2024
Dnes má svátek Xenie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Kůzlečí s kopřivovo - mandlovou nádivkou (Jehněčí se špenátovo - mandlovou nádivkou)

fotka Kuchařská pohotovost - Kůzlečí s kopřivovo - mandlovou nádivkou (Jehněčí se špenátovo - mandlovou nádivkou)
Vložil:
Porcí:7
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Kůzlečí s kopřivovo - mandlovou nádivkou (Jehněčí se špenátovo - mandlovou nádivkou):

2 kg kůzlečí (jehněčí) kýty  | Na nádivku: 4 starší housky  | 250 ml mléka  | 200 g másla  | 100 g mandlí  | 200 g kopřiv (špenátu)  | 3 bílky  | 3 žloutky  | 1 vejce  | podle chuti: strouhanka, petrželka, muškátový květ, sůl, pepř

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Kůzlečí s kopřivovo - mandlovou nádivkou (Jehněčí se špenátovo - mandlovou nádivkou):

Maso (kůzlečí nebo jehněčí) rozkrájíme na plát a přes potravinářskou fólii ho rozklepeme do co největší plochy. Položíme na alobal, lehce osolíme, opepříme a přidáme nádivku. Tu si připravíme takto: kostičky housky opečeme na plechu v troubě, předehřáté na 160 stupňů, a po zchladnutí je zvlhčíme mlékem. Opatrně přimícháme našlehané máslo se žloutky, do kterého jsme ještě přidali celé vejce, sůl, pepř a trochu muškátového květu. Přisypeme plátky mandlí, nasekané kopřivy nebo špenát a petrželku a podle potřeby strouhanku. Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků. Maso s nádivkou smotáme i s alobalem do úhledného válečku a převážeme provázkem. V pekáčku podlijeme trochou vody a pečeme hodinu a půl na 160 stupňů.
Podáváme nejlépe s novým bramborem a dušeným listovým špenátem.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!




Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Kůzlečí s kopřivovo - mandlovou nádivkou (Jehněčí se špenátovo - mandlovou nádivkou):

Kuchařská pohotovost - Kůzlečí s kopřivovo - mandlovou nádivkou (Jehněčí se špenátovo - mandlovou nádivkou)
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Kůzlečí s
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !