Postup přípravy receptu Králík na cibuli a slanině:
Jednu polovinu slaniny nakrájíme na malé kostičky, druhou nakrájíme na hranolky, kterými protkneme králičí maso. Osolíme, posypeme tymiánem a necháme 20 minut v chladu odležet. Cibule oloupeme a rozkrájíme na tenká půlkolečka. V hrnci rozpustíme slaninu. Zpěníme na ní všechnu nakrájenou cibuli. Sklovitou cibuli a slaninu přendáme do pekáčku, na ni položíme králičí maso. Vložíme do trouby vyhřáté na 185-190 stupňů C. Po 10 minutách podlijeme trochou horkého vývaru. Dále přeléváme výpekem a podléváme vývarem, až maso změkne, asi 1 a 1/4 hod. Asi 150ml vývaru si necháme stranou. Měkké maso vyjmeme, uchováme v teple. Cibuli poprášíme moukou, kterou orestujeme za stálého míchání dozlatova. Podlijeme zbylým vývarem, ochutíme solí, pepřem, prošleháme a na mírném ohni vaříme 15 min. Do zahuštěné šťávy vložíme naporcované maso z králíka a prohřejeme je.