Porce králíka našpikované slaninou z obou stran potřeme česnekem, zasypeme vrstvou sekaných bylinek a zalijeme olivovým olejem. Přikryté fólií necháme v chladu zaležet. Těsně před přípravou maso osolíme a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů tři čtvrtě hodiny až hodinu, dokud nezměkne. Potom do pekáče přidáme nakrájené žampiony, rajčata, plátky česneku, drůbeží vývar, bílé víno a na závěr ještě zalijeme olivovým olejem a dopečeme dalších 15 minut dozlatova. Šťávu zahustíme jíškou a hlavní pokrm je hotový.
Poznámka:
Nejvhodnější přílohou je bílé pečivo (např. bageta), ale v našem případě kuchaři zvolili vařené brambory.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!