Použité suroviny receptu Rychlá svíčková z králíka:
2 ks cibule
| 1 ks králíka
| 1 kelímek smetany ke šlehání
| 2 lžíce oleje nebo sádla
| 2 sklenky zelenina halali
| podle chuti též bobkový list, nové koření
Postup přípravy receptu Rychlá svíčková z králíka:
Králíka očistíme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme.
V kastrolu osmažíme cibuli na sádle nebo na oleji, pak přidáme halali a opět osmahneme. Přidáme naporcovaného králíka a osmahneme. Pro lepší chuť dodáme bobkový list a nové koření, podlijeme vodou a necháme dusit až do změknutí.
Měkké králičí maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Potom ji zahustíme smetanou smíchanou s polohrubou moukou, vrátíme maso a krátce před podáváním svíčkovou z králíka společně prohřejeme.