Vložil: | admin |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Domácí sekaná:
500 g vepřový bok bez kosti
| 500 g hovězí přední bez kosti
| 3 ks vejce
| 100 ml mléko
| 2 ks cibule
| 4 stroužky česnek
| 1 ks houska
| olej na pečení
| sůl, pepř
| majoránka, kmín
Postup přípravy receptu Domácí sekaná:
Housku namočíme v mléce. Maso nakrájíme na menší kostky a spolu s namočenou houskou, pokrájenou cibulí a česnekem je umeleme. Umleté maso dáme do větší mísy, rozklepneme vejce, přidáme podle chuti sůl, kmín, pepř, majoránku, vodu nebo mléko a důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat trochu hladké mouky nebo strouhanky, aby se směs lépe spojila. Z prohnětené směsi vytvarujeme 2 větší šišky a obalíme je ve strouhance. Ruce si před tím namočíme do vody, aby se nám maso nelepilo na ruce.
Rozehřejeme si v pekáčku olej, vložíme šišky, přiklopíme pokličkou a pečeme asi 1 hodinu.
Hotovou sekanou podáváme s chlebem a s kyselou okurkou. Sekaná je však výborná i s bramborovou kaší, brambory nebo s knedlíkem a kyselým zelím.
Z umleté směsi můžeme také vytvarovat karbanátky, obalit je ve strouhance a smažit na pánvi.
Fotky receptu Domácí sekaná:
Fotky vložil: mispule,mihol,Mangovka,VendaD,BADAČA,Vikitorie,sylver,pikaču,kacice