Vložil: | Jamila |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 21 |
|
|
Použité suroviny receptu Karbenátky:
400 g mletého vepřového masa
| 400 g mletého hovězího masa
| 2 rohlíky
| 150 ml mléka
| 4 vejce
| 4 stroužky česneku
| 1 větší cibule
| strouhanky
| 1 lžička soli
| mouka
Postup přípravy receptu Karbenátky:
Rohlíky pokrájejte na větší kostky, nasypte je do misky a přelijte vlažným mlékem. Nechte odpočívat alespň 20 min. Maso přesuňte do větší mísy a promíchejte společně se 2 vajíčky, prolisovaným česnekem, nadrobno pokrájenou cibulí, strouhankou, solí a navlhčenými rohlíky, ze kterých jste slili přebytečné mléko. Vše důkladně promíchejte. Mokrýma rukama vytvarujte karbenátky. Poté je opatrně obalte v mouce, vajíčku rozšlehaném s trochou mléka a ve strouhance. Do pánve nalijte olej a to najméně centimetrovou vrstvu. Rozehřejte ho na dostatečnou teplotu a opatrně do něj naskládejte obalené karbenátky. Smažte tak 4 - 6 min.
Fotky receptu Karbenátky:
Fotky vložil: sylver,filip,Mangovka,damami,MichelePrg