Postup přípravy receptu Masové kuličky v zeleninovo-smetanové omáčce:
Mleté maso promícháme s jednou pokrájenou cibulí, přidáme vejce a rozkrájenou housku, kterou jsme namočili v mléce. Směs dochutíme solí, majoránkou a pepřem. Z masové směsi tvarujeme kuličky, které opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. V hrnci si zesklovatíme druhou cibuli, kterou jsme nakrájeli na malé kousky, přidáme pokrájenou červenou papriku a mraženou zeleninovou směs. To vše podlijeme trochou vody nebo vývarem, osolíme přidáme trochu pepře, Podravky a dusíme do měkka. Když je zelenina měkká, vše rozmixujeme a přidáme smetanu v které jsme rozmíchali hl. mouku. Ještě chvilku povaříme, vložíme masové kuličky a necháme prohřát. Podáváme s těstovinami.