Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Plněný květák s bylinkovou omáčkou

fotka Plněný květák s bylinkovou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Plněný květák s bylinkovou omáčkou:

1 květák  | 300 g mletého masa  | 100 ml mléka  | 50 g strouhaného sýra  | 2 vejce  | 1 rohlík  |  sůl, mletý bílý pepř  | na omáčku:  | 60 g másla  | 1 jarní cibulka s natí  | 3 lžíce hladké mouky  | 200 ml vývaru  | 200 ml mléka nebo smetany  | 1 lžíce krájené pažitky  | 1 stroužek česnek

Postup přípravy receptu Plněný květák s bylinkovou omáčkou:

Z květáku odřízneme listy a ze dvou odstraníme košťál, zelenou část necháme na omáčku. Květák vaříme v celku v osolené vodě do poloměka a připravené listy krátce spaříme. Promícháme mleté maso, sůl a bílý pepř. Rohlík nakrájíme na kolečka, zalijeme mlékem a necháme chviličku vsáknout. Pak mléko po částech lehce vymačkáme do masa a nakonec přimícháme do masa rozmělněný rohlík a 1 a 1/2 vejce. Z květáku střídavě vyřízneme asi polovinu růžiček a odstraníme z nich košťál tak, aby růžičky zůstaly pohromadě. Zbytky košťálů najemno nakrájíme a přidáme k masu. Masovou směsí vyplníme hlávku květáku a do volných vmáčkneme volné růžičky květáku. Dáme do pekáčku a pečeme nejvýš při 120 stupních asi 30 minut. Strouhaný sýr promícháme se zbylým vejcem a asi 10 minut před koncem pečení jej naklademe na květák. Na másle zpěníme bílou část cibulky, přisypeme mouku a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem, rozmícháme a 10 minut provaříme. Přilijeme mléko, provaříme a přidáme nakrájenou cibulkovou nať, pažitku, utřený česnek a pokrájené spařené listy květáku. Krátce povaříme, rozmixujeme a osolíme. Květák podáváme s omáčkou a bramborovými placičkami.


Fotky receptu Plněný květák s bylinkovou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Plněný květák s bylinkovou omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !