Vložil: | Lilith480 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 15 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Saltimbocca:
4 tenké telecí řízky
| 4 plátky šunky (parmské)
| 8 čerstvých šalvějových lístků
| 70 g másla
| 1 lžíce oleje
| 100 ml bílého vína
| sůl
Postup přípravy receptu Saltimbocca:
Maso omyjeme studenou vodou, pečlivě osušíme a důkladně dlaní naklepeme. Lehce opepříme. Na každý řízek připíchneme plátek šunky a dva šalvějové lístky, polovinu másla a olej rozehřejeme na pánvi, řízky prudce opékáme asi 2 min. po každé straně.
Vyjmeme a odstavíme do tepla. Tuk zředíme bílým vínem a důkladně povaříme. Podle chuti trochu osolíme a opepříme. Zbylé máslo přidáme ve vločkách k vypečené šťávě a důkladně promícháme metlou. Podáváme na předehřátých talířích.
Fotky receptu Saltimbocca:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!