![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
12. 09. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Škubánkové pečenky: Brambory oloupeme, omyjeme, rozpůlíme a vaříme v osolené vodě do poloměkka. Vodu pak slijeme do hrnce.
Brambory vařečkou urovnáme, obráceným koncem do nich vyvrtáme několik otvorů, až ke dnu hrnce a ... …více»
|
![]() |
12. 09. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slezské zelí s klobásou: Kysané zelí dáme do hrnce, rukou vymačkáme lák, který slijeme a uschováme na pozdější dochucení. Zelí 2x propláchneme studenou vodou, přidáme kmín, jalovec a saturejku a v trošce vody krátce podusíme ... …více»
|
![]() |
12. 09. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Moravské uzené na smetaně: Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dorůžova. Zasypeme prosátou hladkou moukou, za stálého míchání ji osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme, osolíme a vaříme s divokým kořením, př ... …více»
|
![]() |
12. 09. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové knedlíky s uzeným masem: Uvařené brambory ve slupce oloupeme, necháme
vychladnout a na jemno je nastrouháme. Osolíme, přidáme škrobovou moučku, krupici, rozklepnuté vejce a za postupného přidávání hrubé mouky vypracujeme t . ... …více»
|
![]() |
12. 09. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Buřtový guláš : Oloupeme cibuli, nakrájíme ji nahrubo a na části oleje osmažíme dozlatova. Po chvilce snížíme teplotu, přimícháme mouku a papriku a přidáme rajčatový protlak. Po několika minutách směs zalijeme vývare ... …více»
|
![]() |
11. 09. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové špalíčky s uzeným: Uzené maso nakrájíme na jemné kostičky. Bramborové těsto zpracujeme podle návodu. Do těsta zapracujeme kostičky uzeného masa. Rozklepneme vejce a do něj přidáme prolisovaný česnek a grilovací koření, ... …více»
|
![]() |
11. 09. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špenát zapečený se šunkou a těstovinami: Uvaříme těstoviny, propláchneme teplou vodou a trochu promastíme. Slaninu drobně pokrájíme a vyškvaříme a polovinu přidáme k vařeným těstovinám. Na druhé polovině slaniny podusíme nerozmrazený rozděle ... …více»
|
![]() |
11. 09. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špenátový nákyp se salámem: Zmrazený špenát rozkrájíme nožem na menší kousky a necháme rozmrazit. Na rozehřátém másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky. Do rozmrazeného, okapaného špen ... …více»
|
![]() |
11. 09. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kysané zelí s masem po alsasku: Polovinu kysaného zelí (je-li příliš kyselé, propláchneme je předem ve vodě a necháme odkapat) dáme na rozehřáté sádlo, poklademe kořením, cibulí a nahoru urovnáme zbývající zelí.
Zalijeme vínem, vod ... …více»
|
![]() |
11. 09. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapusta zapečená s masem a těstovinami: Zmrazenou kapustu podlijeme trochou vody a dusíme dopoloměkka. V kastrole připravíme z tuku a mouky světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, povaříme, odstavíme, vmícháme vejce, kapustu, nakrájené maso a va ... …více»
|