![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
21. 07. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládaný hermelín se špekáčky: Přiměřeně vody ve které jsem rozvařila (cca 5 minut) přiměřené množství DEKA (tak, aby to bylo jedlé - možná trošku slanější - ostatní suroviny sůl trošku stáhnou), ocet, nové koření, celý pepř, bobko ... …více»
|
![]() |
21. 07. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Utopenci s worcesterem: Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka. Narovnáme do sklenice (asi do poloviny), zalijeme nálevem, zbylou uzeninu s cibulí lžící utlačíme, dolijeme nálevem a sklenici uzavřeme. Nálev: Ocet, olej, hořči ... …více»
|
![]() |
21. 07. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kubasovi mastňáci: Špekáčky nakrájíme na kolečka. Na kolečka nakrájíme také cibuli (spíš víc než míň). Na pětilitrovku Mastňáků je třeba asi tak 1,3 kg uzeniny a 3 - 4 větší cibule. Připravíme si asi tři stružky česneku ... …více»
|
![]() |
20. 07. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Párky v anglické: Koupíme dietní párky, vyřízneme do nich kapsu, kterou potřene sardelovou pastou. Pak vložíme plátek sýra, obalíme anglickou slaninou a prudce opečeme. Podáváme s chlebem nebo topinkami. ... ... …více»
|
![]() |
18. 07. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mexický hrnec: Na rozehřátém oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, papriku a směs koření. Poté přidáme hrubě nastrouhanou cuketu, pokrájená rajčata, protlak, vařené fazole, osolíme a podusíme 10 minut. Přidá ... …více»
|
![]() |
18. 07. 2008 Uzeniny Žádné hodnocení
Příprava receptu Zálesácká rychlovka: Slaninu nakrájíme na plátky a necháme na pánvi zesklovatět. Přidáme na kostičky nakrájené, očištěné houby a orestujeme je. Potom přidáme nudličky papriky a dusíme do změknutí. Podle chuti osolíme a po ... …více»
|
![]() |
17. 07. 2008 Uzeniny Žádné hodnocení
Příprava receptu Bramborové knedlíky plněné zelím a klobásou: Vychladlé uvařené brambory nastrouháme, rozprostřeme na vále, osolíme, přidáme hrubou mouku, krupici, vejce a hněteme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na prsty. Zelí nadrobno nakrájíme, vložíme ... …více»
|
![]() |
17. 07. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Výborné marinované vuřty: V malém hrnci za stálého míchání svaříme olej, cukr, worchester, plnotučnou hořčici, kečup a ocet. Vaříme do té doby, dokud se vše krásně nespojí do marinády. Marinádu odstavíme a necháme vychladnout. ... …více»
|
![]() |
16. 07. 2008 Uzeniny Žádné hodnocení
Příprava receptu Kyselé fazole z Valašska: Fazole dáme do čisté vody, přidáme bobkový list, tymián a uvaříme je do měkka.
Přidáme ocet, sůl, tmavou zásmažku ze sádla a mouky, povaříme a potom přidáme kyselou smetanu.
Na lžíci sádla osmažíme ... …více»
|
![]() |
16. 07. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Uzený knedlík: Nakrájenou housku zalijeme vejcem a mlékem, když nasákne,vmícháme maso a petrželku.Do vymazaných hrnků rozdělíme hmotu,aby sahala nejvýše do tří čtvrtin výšky hrnku. Vložíme do vroucí vody,která sahá ... …více»
|