Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kyselé fazole z Valašska:
300 g fazolí předem namočených do druhého dne
| 1 bobkový list
| dle chuti: tymián a ocet
| dle chuti: sůl
| 30 g sádla, nebo jiného tuku
| 40 g hladké mouky
| 0,25 l kyselé smetany
| 1 lžíce sádla, nebo jiného tuku navíc
| 1 cibule na drobno nakrájená
| 100 g uzené klobásy, chcete-li
Postup přípravy receptu Kyselé fazole z Valašska:
Fazole dáme do čisté vody, přidáme bobkový list, tymián a uvaříme je do měkka.
Přidáme ocet, sůl, tmavou zásmažku ze sádla a mouky, povaříme a potom přidáme kyselou smetanu.
Na lžíci sádla osmažíme cibuli a přidáme pokrájenou klobásu, chcete-li. Osmaženou cibulku s klobásou přidáme k fazolím.
Pokrm musí být hustý.
Doporučená příloha:
Tmavý režný chléb.
Fotky receptu Kyselé fazole z Valašska:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!