Postup přípravy receptu Špagety italské:
Do třičtvrtě hrnce nalijeme vodu, osolíme a dáme vařit. Na pánvičce necháme rozpustit sádlo nebo olej, vložíme cibuli nakrájenou na kostičky. Během té doby se může voda v hrnci dostat do varu. Vložíme špagety a chvílemi mícháme. Až cibulka bude pěkně dozlatova, vložíme na kostičky nakrájený salám, necháme trochu osmahnout a přidáme masox (na některých pánvičkách se rád hodně přichytává, tak víc míchat). Přidáme rajčatový protlak, zamícháme a prolisujem česnek, na konec okořeníme špetkou pepře. Vařené špagety přecedíme a bud je vložíme do hrnce a přidáme směs z pánvičky, zamícháme a servírujem, nebo necháme zvlášť a na talíř dáme prvně špagety a pak na to směs z pánvičky a každý si pak zamíchá svou porci přímo na talíři. Je to moc dobré a moje jedno z nejoblíbenějších jídel.