350 g libovolné mražené zeleninové směsi
| 800 g syrových brambor
| 1 - 2 vejce
| hladká mouka
| 200 g měkkého salámu
| kmín
| pažitka nebo petrželka
| majoránka
| mletý pepř
| sůl
| česnek
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Zeleninové bramboráky:
Mraženou zeleninu povaříme asi 10 minut v osolené vodě. Pak vodu slijeme, zeleninu necháme vychladnout a vidličkou ji rozmačkáme. Oloupané brambory najemno nastrouháme. Salám nakrájíme na drobné kostičky. Zeleninu, brambory a salám dáme do mísy, přidáme vejce, podle potřeby hladkou mouku a osolíme a okořeníme. Dobře promícháme.
Vzniklou směs nabíráme velkou lžící a na pánvi s rozpáleným olejem tvoříme placičky, které po obou stranách smažíme dozlatova.