Postup přípravy receptu Pirožky s vepřovým masem:
Droždí promícháme s cukrem, rozředíme vlažnou vodou, přidáme trochu mouky, promícháme až vznikne řídké těstíčko - kvásek, který necháme v teple vykynout. Vykynutý kvásek vlijeme do zbytku mouky, přidáme vejce, rozpuštěné máslo, trochu vody, sůl, pečlivě promícháme a propracované těsto necháme vykynout.
Z vykynutého těsta rozválíme na vále plát silný cca 1cm a radýlkme rozdělíme na 10 stejných dílů. Do středu položíme dávku náplně,tak aby byl pirožek uzavřen. V teple necháme vykynout. Vykynuté pirožky pirožky vkládáme do horkého tuku a smažíme po obou stranách dočervena. Pirožky podáváme teplé, čerstvě usmažené.
Náplň:
Opláchnutou vepřovou plec osolíme a upečeme. Poté necháme prochladnout.
Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, osmahneme na tuku dorůžova a necháme ji také prochladnout.
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrájíme na menší kousky. Prochladlou vepřovou plec jemně semeleme na masovém strojku, přidáme prochladlou smaženou cibulku, rozkrájené vejce, bílek, osolíme, opepříme a vše promícháme.