500 g kýty (plecko)
| 100 g nakrájené uzené kýty
| 100 g nakrájeného gothaje
| dle potřeby kečup
| 1 lžička sladké papriky
| 3/4 lžičky pálivé papriky
| 3/4 lžičky pepře
| sádlo (olej)
| voda na podlití
| 1 velká cibule
| 150 g tvrdého sýra
| alobal
Postup přípravy receptu Ražniči v pekáčku:
Maso nařežeme přes vlákna na plátky, naklepeme, mírně osolíme. Do pekáče (na plech) dáme sádlo a poklademe masem. Další vrstvu tvoří uzená kýta. Další vrstvu tvoří oloupaná a nakrájená na plátky cibule. Navršené vrstvy polijeme ochucenným kečupem (asi 6 lžic kečupu, sladká paprika, pálivá paprika, pepř). Poklademe gothajem. Alobal ustřihneme na velikost pekáčku a přehneme přes okraj a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 45 minut. Před vyndáním přidáme na plátky nakrájený sýr a chvíli necháme rozpéct. Podáváme s hranolky nebo s rýží.