Vložil: | MartinaT |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Slezská tlačenka :
1,5 kg bůčku
| 1,5 kg ramínka
| 1 kg kůží
| 0,7 kg jater
| 30 g cibule
| 60 g soli
| 1/2 lžíce mletého pepře
| 15 umletých hřebíčků
| 1/2 lžičky drceného kmínu
| 0,4 l vývaru z kůží
Postup přípravy receptu Slezská tlačenka :
Upravené maso včetně vnitřností předvaříme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostky o velikosti 1 cm. Kůži uvaříme do měkka (vývar uchováme), pokrájenou cibulku osmažíme a jemně umeleme i s kůžemi. Přidáme ostatní přísady a vývar a promícháme. Naplníme do obalů, které zahříváme 2 - 2,5 hodiny při teplotě 80 stupních. Uvařenou tlačenku opláchneme, vložíme mezi dvě prkénka a necháme vychladnout.
Fotky receptu Slezská tlačenka :
Fotky vložil: evabel,kozaroza