Použité suroviny receptu Vepřová kýta s lahodnou smetanovou omáčkou:
50 ml smetany
| 400 g vepř. kýty
| 1 dl vývaru
| marináda
| 1 lžička majoránky
| 1 cibule menší
| 2 dl bílého vína
| po 1 lžičce tymiánu a drceného hřebíčku
| olej
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Vepřová kýta s lahodnou smetanovou omáčkou:
Maso nakrájíme na plátky, které osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Vložíme do kastrůlku, zalijeme bílým vínem a přidáme koření. Vaříme asi 10 minut a necháme vychladnout. Potom vložíme nakrájené maso a necháme 24 hodin marinovat.
Maso vyjmeme z marinády, osušíme a na oleji zvolna opečeme po obou stranách. Přilijeme marinádu a vývar. Necháme zvolna vařit asi 20 minut. Měkké maso vyjmeme, uchováme na teple a omáčku zjemníme smetanou. Krátce povaříme.
Fotky receptu Vepřová kýta s lahodnou smetanovou omáčkou: