Použité suroviny receptu Vepřová plec se žampióny a vínem:
600 g vepř. plece
| 1 cibule
| 300 g žampiónů
| 2 str. česneku
| 2 dl červeného vína
| sůl, pepř, vývar
| olej, jíška
Postup přípravy receptu Vepřová plec se žampióny a vínem:
Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme. Žampióny nakrájíme na plátky.
Na oleji necháme zpěnit cibuli, ke které přidáme maso. Orestujeme a zmírníme teplotu. Jakmile maso pustí šťávu, přidáme česnek a vše podlijeme červeným vínem, osolíme a opepříme. Přikryjeme pokličkou a pozvolna dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme masový vývar. Když je maso skoro měkké, přidáme žampiony a dodusíme. Nakonec vše zahustíme instantní jíškou.