Postup přípravy receptu Vepřový steak se sýrovou omáčkou:
Vepřové řízky po obvodu nařízneme a po obou stranách naklepeme paličkou na maso. Poprášíme je moukou. Na pánvi si rozpálíme olej a řízky na něm velmi prudce opečeme – měly by zůstat uvnitř šťavnaté. Vyjmeme je z pánve, osolíme a uchováme je v teple. Sýr nakrájíme na jemné plátky a vložíme ho do pánve na olej, který zůstal po přípravě masa, přidáme hořčici a smetanu. Příkon ztlumíme na minimum a všechny suroviny necháme za stálého míchání rozpustit. Podle potřeby přidáme jednu či dvě lžíce vody. Omáčku ochutnáme, podle potřeby přisolíme a okamžitě jí poléváme vepřový stejk. Na fotografii jsou jako příloha použity tzv. šalvějové brambory a zapečené rajče.